Samen doorpakken!

Toen ik een aantal jaar geleden politiek actief werd in Bernheze was dat omdat ik me wilde inzetten voor het beter informeren van inwoners. Voor het meer betrekken van inwoners. En vooral om, in samenwerking met anderen, het leven in Bernheze zo goed en gezond mogelijk te maken, met gelijke kansen voor iedereen. Bernheze is een fijne plek om te wonen, maar de lucht die we inademen bevat vaak te veel ongezonde stoffen, en omdat wij aan de lat staan om te zorgen voor een gezonde toekomst moeten we echt aan de slag.  Om onze leefomgeving echt schoner te maken,  werken we samen met  onze buurgemeenten en de provincie.

Het provinciebestuur van Brabant is volgens sommigen te hard van stapel gelopen, maar we zien daardoor ook dat veel boerenbedrijven innoveren en overstappen op een milieuvriendelijkere, schonere manier van veehouderij. Goede luchtwassers gebruiken bijvoorbeeld, en minder antibiotica aan het vee geven.  Een beter mestbeleid. Daarnaast zie je steeds meer zonnepanelen op het dak van stallen. Samenwerken en elkaar begrijpen,  is hierin  erg belangrijk. Samen doorpakken ook.

Dat geldt ook voor andere vormen van zorg voor milieu en klimaat. Want iedereen kan meedoen. D66 vindt  dat inwoners van Bernheze, die zonnepanelen op hun dak plaatsen, of kiezen voor isolatie van hun huis of een warmtepomp, niet gestraft moeten worden middels een hogere OZB. Om dit veilig te stellen dienden wij een motie in. Tot onze verbazing is deze niet aangenomen. Wat voor signaal is dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.