afscheid van de actieve politiek

Gisteren ben ik afgetreden als raadslid van de gemeenteraad in Bernheze.

Ik betreur het tussentijds te moeten stoppen, want ik vond het bijzonder eervol om als  volksvertegenwoordiger te worden gekozen en als zodanig  vanaf 2014 werkzaam te zijn in het belang van Bernheze en haar inwoners.

Hierbij voelde ik altijd de opdracht om iedereen gelijke kansen te geven op een gezonde toekomst, op korte en langere termijn, in een schone groene gemeente. Het was mijn leidraad in de afgelopen periode.  De maatstaf om voorgesteld beleid aan te toetsen en te proberen te verbeteren.

En de plek waar we wonen is groen, maar de lucht is niet schoon, er is nog veel te doen: duurzame energie, schonere industrie, schonere auto’s en de transitie van de landbouw zal hier ook een grote rol in spelen.

Er zijn veel belangrijke situaties voorbij gekomen de afgelopen jaren, maar een van de onderwerpen waar ik het me het meest zorgen over heb gemaakt is de jeugdzorg. Helaas is de decentralisatie van de jeugdzorg geen oplossing gebleken voor een al bestaand probleem, we moeten ons afvragen of de problemen niet juist zijn toegenomen, met name de zorg voor kinderen met ernstige problemen schiet ernstig te kort, een schrijnende situatie. Alle goede bedoelingen ten spijt.

De coronapandemie laat haar sporen na, ook op de jeugdzorg, maar is niet de enige oorzaak.

 Zoals u ziet ben ik nog niet uitgedacht en had ik deze raadsperiode graag met u allen afgemaakt, om me op thema’s als gezonde lucht, gelijke kansen en het beter betrekken van inwoners te blijven inzetten, maar ik zie me nu  genoodzaakt een andere keus te maken. In vertrouwen geef ik het stokje over aan Rob van Herpen.  Ik dank  de organisatie en met name de medewerkers van de griffie voor de ondersteuning en de voorzitter en collega raadsleden, voor de prettige samenwerking, soms hard op de inhoud, altijd zacht op de relatie.  Ik wens hen bij het behartigen van de belangen van Bernheze en haar inwoners veel succes en wijsheid toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.