Op een goed nieuw jaar!

16 januari 2020

Op 16 januari had D66 Bernheze haar traditionele nieuwjaarsreceptie, zodat we met elkaar goed en gezellig aan een nieuw politiek jaar konden beginnen.

Dit jaar was dat in de Bar, een nieuwe hippe lokatie in HD, op een vernieuwd Plein 1969,
een mooi voorbeeld van eigen initiatief, inwonersparticipatie en samenwerking. Een voorbeeld van Actief Burgerschap dat de moed heeft gehad dit plan vlot te trekken.

Voordat we het glas zouden heffen wilde ik graag wat delen met de aanwezigen, bij deze ook met jou, lezer van dit blog :

We zijn goed bezig in Bernheze, we laten van ons horen als dat moet, werken samen waar dat kan. We vormen een fijn team.
En zoals het D66-ers betaamt gaat het ons vooral om de inhoud, staan we pal voor keuzes die het belang van onze inwoners zo goed mogelijk behartigen, en doen we dat transparant en genuanceerd.

Wat mij betreft is dat genuanceerd zijn geen teken van zwakte, integendeel. Het vraagt om moed om niet met alle winden mee te waaien. Het is soms makkelijker om snel wat te roepen dan om de zaak goed te overdenken. Open te staan voor meerdere standpunten vraagt meer van ons dan dat we ons zouden laten leiden door de waan van de dag.

Als raads- en commissieleden zijn we niet blind voor de invloed op besluitvorming door de aanwezigheid van insprekers en demonstranten voor of in het gemeentehuis.

Dat deze inwoners hun mening laten horen is goed en belangrijk, of het nu tennisbanen in Loosbroek betreft, taurossen op de Maashorst of windmolens op Heesch west. Ze verdienen het juist gehoord én serieus genomen te worden. Maar ook dan blijft het belangrijk de belangen van de hele gemeente voor ogen te houden, en niet alleen die van de inspreker. Juist ook de belangen van de mensen die we niet horen te onderzoeken. Mensen die niet de moed hebben om achter de microfoon plaats te nemen. En niet alleen naar de korte termijn te kijken, maar juist ook naar de langere termijn, naar de toekomst van onze kinderen en hun kinderen.

Ik lees op dit moment het boek van Selma van de Perre, haar naam was Selma, een boek over een jonge joodse vrouw die in de tweede wereldoorlog in het verzet zat. Ze was vorige week te gast bij DWDD.
Wat een moed moet zij hebben gehad! In bezet Nederland als joodse vrouw in het verzet.
Wij leven in een tijd van vrede, een onvergelijkbare tijd. Maar de wereld is gepolariseerder dan dat hij een groot deel van ons leven, van mijn leven is geweest.
Mensen staan meer tegenover elkaar, tolerantie geldt vaak vooral de eigen groep, en veel minder de ander.
Ik vind dat zorgelijk. En het geeft me het gevoel dat er nu meer moed voor nodig is om politiek actief te zijn en te staan voor je eigen idealen en ideeën dan misschien 10 jaar geleden.
Maar samen kunnen we dat!
D66 bestaat in Bernheze uit enthousiaste genuanceerde goed geïnformeerde en waar nodig moedige mensen. Daar ben ik van overtuigd. En zo zijn er nog veel meer mensen in onze gemeente, die oprecht het beste willen voor Bernheze en al haar inwoners.
Samen staan we waar we voor staan. Dat is wat we doen en waar we ons voor inzetten. Voor een Groen Bernheze dat iedereen gelijke kansen biedt op een gezonde toekomst!

En daar lieve mensen, daar breng ik graag een toast op uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.