Bijna van mijn stoel gevallen

Nog maar eens een paar woorden over de tennisbanen in Loosbroek, het is blijkbaar nodig

In juni van dit jaar nam de gemeenteraad in Bernheze een amendement aan waaruit duidelijk de wens naar voren kwam een tennispark in Loosbroek mogelijk te maken.
Er werd wel een aantal voorwaarden gesteld:
-Het plan moet binnen de kaders passen die de raad heeft gesteld, hiermee wordt bedoeld dat er maximaal 580.000,00 Euro vanuit de gemeente beschikbaar is om dit plan te realiseren.
De levensvatbaarheid van het plan moet worden aangetoond, zijn er genoeg mensen die willen gaan tennissen in Loosbroek?
Het plan moet worden gesteund door de sportverenigingen, de kerncommissie Loosbroek, Sport in Loosbroek(SIL)
Er moet zorgvuldig met de omwonenden worden gesproken en overlegd
De tennisclub moet voor 31 oktober 2019 een voorstel indienen.

Realistische voorwaarden, maar helaas is aan de laatste net niet voldaan. Degene die het geluidsonderzoek zou uitvoeren werd ziek, het onderzoek werd verplaatst. Er bleek meer tijd nodig voor onderzoek van de bodem en het verwerken van de offertes. SIL heeft hierom een brief aan de raad en het college gestuurd om te vragen om uitstel.
In overleg met de gemeente werd besloten dat kwaliteit en zorgvuldigheid belangrijker zijn dan snelheid. Terecht lijkt mij.
En SIL en de gemeente hebben ondertussen in november alweer twee keer verder gesproken, ook over de door SIL ontwikkelde plannen voor het tennispark.

Tot onze verbazing, of moet ik zeggen verbijstering, stelde de portefeuillehouder tijdens de commissievergadering maatschappelijke zaken eind november dat het college het amendement uit juni niet kan uitvoeren, aangezien het plan niet op tijd is ingediend. Ik viel bijna van mijn stoel. Is dit hoe wij in Bernheze met inwoners willen omgaan? Nee dus.
Diit is wel erg recht in de leer, ook al heeft hij formeel een punt. Maar het uitstel is om heldere redenen aangevraagd, nota bene in overleg.
Handel je als college puur naar de letter of voer je het amendement uit zoals het bedoeld is? Dat vraagt enige flexibiliteit, maar zou wel recht doen aan de opdracht van de raad en de inspanningen van de betrokkenen in Loosbroek, namelijk de aanleg van tennisbanen in die kern een serieuze kans te geven.
D66 roept het college op om te handelen in de geest van het amendement, en de ingediende plannen van SIL wel degelijk, zoals afgesproken, te onderzoeken, en zo snel mogelijk  te verwerken in een voorstel aan de raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.