Jong geleerd is oud gedaan

Al jaren is de opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen bedroevend laag en dat is heel erg jammer. Zeker nu de gemeente bij steeds meer belangrijke onderwerpen aan het roer staat.
De gemeente beslist over zorg voor jong en oud, over veiligheid en heeft een serieuze duurzaamheidsagenda. Hoe schoon is de lucht die we inademen op dit moment in Bernheze en hoe kunnen we dat verbeteren?
En de gemeente is ook bij uitstek de plek om echt meer samen met inwoners te beslissen. Wat vinden we als samenleving belangrijk, wat wil ik graag in onze buurt bereiken, waar loop je in jouw straat tegenaan?
Welke problemen zien we, wat willen we veranderen, en hoe gaan we daar samen oplossingen voor bedenken?
Dat is veel makkelijker te organiseren in Bernheze voor Bernheze dan in Den Haag voor het hele land , maar dan moeten we het wel doen! Bij D66 hebben we hier een aantal concrete plannen voor opgenomen in ons verkiezingsprogramma.
Als je jongeren al eerder bekend maakte met politiek en de manier waarop wordt besloten over hun eigen leefomgeving, met de dingen die zij belangrijk vinden, heb je kans dat ze ook meer betrokken blijven als ze ouder worden. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan.
Daarom is het ook zo goed dat scholen in Bernheze aandacht besteden aan de verkiezingen van 21 maart.
Vanochtend lieten leerlingen op het Hooghuis van zich horen en vertelden ze waar ‘hun partij’ voor staat. Dat deden ze hartstikke goed! Daarna gingen ze naar de stembus, ik ben benieuwd hoe de uitslag zal zijn. Die wordt op de avond van 21 maart bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.